Locutors flaixbac

Xavi Dalmau



Vaig començar en el món de la ràdio als 15 anys, quan vaig fer les primeres col·laboracions a Ràdio Castelló, l’emissora municipal de Castelló d’Empúries, on vivia aleshores. Als 19 vaig traslladar-me a Eivissa per presentar la radiofórmula de Popular FM, una emissora musical que al 1990 pertanyia a la COPE. Al 91 vaig tornar i vaig continuar fent de locutor de radiofórmula de la mateixa emissora però a Figueres, a l’Alt Empordà. Més endavant vaig reprendre l’activitat professional a les emissores municipals de Castelló d’Empúries i Vilafant. De l’any 95 al 97 vaig presentar la fórmula musical d’M80 a l’Empordà, emissora del grup de la Cadena SER.

I va ser aleshores, a finals del 97, que vaig entrar al Grup Flaix... i fins ara! Al principi vaig estar uns mesos fent de locutor a Ràdio Flaixbac i després em vaig desplaçar a Andorra per engegar i consolidar l’emissora, que allà rep el nom d’Andorra 1. Finalment al 2000 vaig tornar a Barcelona per continuar amb la feina de locutor de Flaixbac, i a més em vaig encarregar de la part artística i creativa de l’antena.

Actualment continuo fent radiofórmula a Flaixbac, de dilluns a divendres de 7 a 10 del vespre, i també sóc el programador musical de l’emissora.


Xavi Canalias



Sóc diplomat en producció de ràdio i televisió per l'Incanop, un centre que depèn de la Generalitat. Vaig dir les primeres paraules davant d'un micròfon amb 13 anys, a Ràdio Ona, i just després a Ràdio Montesquiu, a Osona. Després vaig decidir marxar a Barcelona i aquí he passat per un munt de ràdios i televisions.

La primera feina seriosa va ser l'any 96, a Cadena 100, i arran d'aquesta experiència vaig treballar també a Sants-Montjuïc Ràdio, a Ràdio Barcelona i a la ja desapareguda Ràdio Club 25. No vaig tardar gaire a fer el salt a la televisió, i al 98 ja era reporter musical del programa "Catalunya avui", de Televisió Espanyola. Des d’aleshores he anat compaginant la ràdio amb la tele; vaig fer el programa "Tenim paraula" de TV3 i "Cuina per a culés" del Canal Barça l’any 99.

Al 2000 m'incorporava al Grup Flaix, i fins al 2004 vaig estar compaginant Flaix TV i col·laboracions amb "El matí i la mare que el va parir". Al llarg dels últims 4 anys he treballat en un programa de TV3, "El Salt de l'Àngel", he col·laborat amb una televisió local de Madrid, Onda 6, i he presentat diversos programes a Urbe TV, tot plegat compaginat amb la conducció del "PAP".

Actualment em podeu escoltar a Ràdio Flaixbac de 10 a 1 del migdia.


Albert Planadevall



Sóc llicenciat en Psicologia i he fet cursos d'especialitat en psicologia clínica i psicopatologia. L'any 1994 vaig començar a col·laborar a Ràdio Banyoles, on vaig descobrir la meva passió per la ràdio. Vaig fer-hi tot tipus de programes: des d'informatius fins a radiofórmules musicals, passant per esports i cultura.

A banda de la música, una altra de les meves grans passions és el cinema; per això he estudiat un curs de guió cinematogràfic.

L'any 2003 vaig entrar a Ràdio Flaixbac, i des d'aleshores em podeu escoltar de dilluns a divendres d'1 a 3 del migdia i de 6 a 7 de la tarda al "Feedbac".


Alina Martín



Sóc llicenciada en Periodisme i tinc un màster en periodisme avançat i reporterisme (maco el nom eh!). Els meus inicis periodístics es remunten a telenotícies improvisats amb una veïna cada estiu a casa dels meus avis. Un públic reduït (els avis) però exigent. Gràcies a presentacions amb les pàgines dels diaris enganxades a la finestra vaig descobrir que m’apassionava explicar les coses que passaven pel món, fer previsions del temps i llegir l’horòscop! Des de llavors he treballat a l’Hospitalet Ràdio, Rac1 i he fet de “Noia del trànsit del RACC”. Aquest any he decidit regalar les cues, el trànsit dens i les retencions a qui les vulgui! Jo només vull donar bones notícies, actualitat televisiva i altres coses que anirem descobrint cada dia de 6 a 10 a "El matí i la mare que el va parir!"

Andreu Presas




El meu primer contacte amb la música va ser als 10 anys, cantant amb la coral Contrapunt d'Abrera, i a partir d'aquí vaig continuar amb els estudis de solfeig i piano. Però amb l'arribada de l'era digital em vaig aficionar molt a la música i al so en general, i per això vaig decidir estudiar un Grau Superior de So i titular-me en aquest àmbit. De fet, si em parleu de compressors, limitadors, dinàmica i plug-ins em tindreu entretingut una bona estona.

La meva carrera radiofònica va començar a Ràdio Abrera amb només 16 anys, i vaig treballar-hi fins als 28. Durant tot aquest temps vaig fer diferents programes de música, tocant estils tan diversos com el rock de casa nostra o la música house.

L'any 2006 vaig fer el salt a Ràdio Flaixbac, on em podeu sentir el dissabte de 10 del matí a 3 de la tarda i el diumenge de 9 a 3


Carles Pérez


Tot va començar el 18 de maig de l'any 1984. En Carles Pérez treia el nas a l'Ametlla del Vallès fent el primer crit de guerra. Els plors a tot pulmó que endegava el nano ja vaticinaven una carrera xerraire llarga i profitosa!

Va ser escoltant els Sau i els Sopa de Cabra que va començar a apassionar-se per la música. I remenant rock fet a casa nostra, va topar per casualitat (com tot allò que acaba sent important a la vida) amb un recopilatori que decidiria el seu destí: el "Dream Team".

De la nit al dia va canviar grenyes per auriculars i va començar a punxar a casa seva. I d'aquesta manera iniciava la típica picabaralla adolescent: "Toc! Toc! Toc! Fes el favor d'abaixar el volum!".

Com que a casa seva no podia expressar-se amb tota la potència que el cos li demanava, va canviar l'habitació pels estudis de Ràdio l'Ametlla, amb el programa "Punt mort", on es desfogava amb els decibels a cop de dance i heavy metal!! Aquest programa va donar pas al "Non stop" i, com passa amb el Barça (equip que porta al cor), va rebre la primera oferta de fitxatge: Ràdio Santa Coloma de Gramenet. Això era el març del 2001 i tres mesos més tard Flaix FM obria les portes al noi de l'Ametlla. Fórmula, repàs a les llistes europees ("La repassada"), programes de sexe ("Punt calent"), històrics ("Flaix History")... Res no se li feia gran! Però en Carles no va perdre el nord i va compaginar la vida laboral amb l'estudiantil. Va fer colzes amb Imatge i so, i com que no en va tenir prou, ara segueix amb Comunicació audiovisual. Fins i tot va trobar temps per desenvolupar la seva carrera com a DJ!! Els dissabtes a la tarda i a la nit busqueu-lo per Mataró o Osona...

Arribats a aquest punt, només li faltava una cosa: presentar un matinal, oportunitat que li ha ofert l'altra emissora del grup, Ràdio Flaixbac, amb "El matí i la mare que el va parir!".

Que com porta un discjòquei, locutor i estudiant això de llevar-se a altes hores del matí? Amb dignitat i alegria. L'estrès se'l deixa per al cap de setmana, moment de combatre'l amb una bona sessió d'enduro o una tranquil·la passejada per qualsevol racó de Catalunya!

<

Sóc llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, i em vaig especialitzar en barroc italià. Com que volia aprofundir en la meva especialitat, vaig deixar una feina estable a l'Institut Català de l'Energia i, aprofitant una beca que em van donar, vaig anar a viure dos anys a Roma. Després de fer gairebé dos cursos allà, vaig acabar de pràctiques com a guia turística.

A finals del 2004 vaig tornar a Barcelona i vaig començar a treballar al Grup Flaix com a recepcionista, un lloc que em va permetre saltar a la producció del programa "El matí i la Mare que el va parir", on treballo a dia d'avui.